Andelsspel V75 Östersund 11 Juni

Har varit en turbulent vecka så har ej hunnit med en ”tidig” analys av veckans Lördags omgång. Här kommer istället tankar kopplade till mitt andelssystem för omgången.

Om Östersund Travbana

Östersund är en gemytlig norrlandsbana som jag haft chansen att besöka IRL. Väldigt praktiskt med en stor camping på gångavstånd från travbanan om man kommer med husvagn/husbil. Upploppet är på 218 meter så stor skillnad mot förra veckans ”catwalk” upplopp på Mantorp. Förhoppningsvis får vi se lite vinnare från kön eller invändigt.

Längd: 1000m

Upplopp: 218m

Om omgången

Jag kommer ej gå igenom varje avdelning denna vecka utan går igenom lite generella tankar kring andelsspelet. Jag kommer köra ett reducerat poäng system via Jokersystemet som huvudreducering. Laborerar med tanken att köra ett utgångskrav på att Jörgen Westholm vinner minst ett lopp som kusk. Hade jag kunnat sätta det kravet för en tränarseger så hade det varit givet sett till hur många hästar han kommer till start med och hur bra chanser de har.

Planen är att bygga systemet helt kring kring en huvudspik; 5 Born To Run i avd 3. Den känns som den häst som har klart bäst vinstchans och står väldigt billigt inne i sin klass. Är väl resa/sjukdom emot. Så brasklapp om det kommer fram i sista infon att han rest dåligt eller liknande.

Tycker det finns viss risk för favoritbetonad omgång där framförallt 4 Bentley Gar i avd 4 nog kommer styra utdelningen en hel del tillsammans med ovan nämnda Born to Run. Avd 4 är dock en spårtrappa där de mest rutinerade hästarna står på bakspår och det brukar kunna märkas samt att loppet är ett lärlingslopp vilket borgar för att det kan bli annorlunda kört än ett lopp med proffskuskar. Jag kommer ha Bentley Gar som klar förstahäst men gardera med ett par stycken.

Största garderingen blir avd 5 som är omgångens Klass II lopp vilket ju alltid är skrällvänligt men den här gången också jämnstreckat. Säljer jag tillräckligt med andelar kan det bli helgarderat.

Mest felstreckade häst i hela omgången just nu är 9 Santos De Castella  i avd 7 som gjorde en heroisk insats i Harper Hannovers. 9 är ju ansett som torskspåret nr 1 enligt Statistik Jens men här känns formen så bra att jag tror Santos blir riktigt livsfarlig från rygg ledaren/tredje invändigt. Just nu spelad till 3,9% och kommer trenda uppåt men förhoppningsvis inte dra iväg för mycket. Även 10 Ellis Pride i avd 7 är bortglömd och brukar kunna göra grymma lopp med den balansen han är anmäld med och blir det körning från början blir han livsfarlig på upploppet.

Bästa Spik: 5 Born To Run, avd 5

Losecspiken: 7 Gardner Shaw, avd 1

Omgångens Rensare: 10 Ellis Pride, avd 7

Länk till mitt andelsspel som dessa tankar bygger kring hittas här. Bara nypa en andel om ni är sugna.

Tack för att ni tog er tid!

/Joel