V75 Halmstad 23 April

Blev tyvärr ingen höjdaravslutning på Spring Races med en ”omöjlig” häst i avd 2 följt av favoritparad. Vilket gjorde att i stort sett bara TV-system satte 7 rätt och majoriteten av systemen sprack på samma omöjliga häst vilket gör att vi får med oss ytterligare en jackpott eftersom 5 rätt inte gick ut.

Halmstadtravets Travbana

Halmstad är en omtyckt bana som ofta får beröm för att ha bra underlag framförallt sommartid. Känns som en typisk medianbana för egen del för mig som inte besökt supermånga banor. Det börjar märkas tydligt att vi går in i perioden där många lopp vinns från spets om rätt hästar lottas till framspår det är en trend från den sista veckan när banorna börjat tina upp ordentligt. Halmstad är definitivt en bana där man INTE missgynnas av att gå i ledning. Nedan lite banfakta.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp 203m
  • Bredd: 23m
  • Vinklad Vinge: Nej

Tidiga tankar om omgången

Avdelning 1 (Silver): Ett lopp med flera hästar jag har stark koppling till. Four Guys Dream och Andre Ward var med och vann i andra klasser när jag satte min första V75 storvinst hos Cafe Brasco som andelsspelläggare 18/7/2020. Båda är fortfarande att räkna med.

4 Andre Ward vinner fortfarande regelbundet i Sverige och Danmark som hyfsat obetrodd och är alltid livsfarlig att lämna utanför kupongen. 12 Four Guys Dream missgynnas av läget (spår 12) på kort distans och formen har känts sådär på slutet. 2 Sweetman är ett givet spikbud om han är frisk då han är otroligt svår att brotta ner om han får gå i ledningen. Intressant med Erik Adielsson upp på honom.

Avdelning 2 (Klass II): Klass II är alltid lurigt då det är många vinstmaskiner från vardagstravet som hamnar här och det brukar kunna skrälla men 5 Kagan gick kanonfint för Robert Bergh vid årsdebuten i Mantorp.

Avdelning 3 (Guld): Ska bli intressant att se vid vilken vigör 6 Extreme är. Vann extremt (haha) övertygande i årsdebuten på Åby och blev inbjuden till paralympiatravet efter det. Absolut ett spikbud trots att större och viktigare lopp väntar framöver.

Avdelning 4 (Diamantstoet Auto): Lärlingslopp med mindre rutinerade kuskar i sulkyn brukar kunna öppna upp det för skrällar. Kommer hålla extra koll på 9 Nanny’s Girl som valde andraspår istället för Open Stretch när hon spurtade hem V86 förra onsdagen. Står bra inne i klassen, gäller bara att hitta ut från innerspåret i tid.

Avdelning 5 (Klass I): Öppet lopp bakom Hannibal Face som nog är bästa hästen i fältet men väldigt galoppbenägen. 5 Whitelighttrotter håller jag ett extra öga på med två raka där den sista segern kom på Solvalla i ett V86 lopp med vettiga hästar (stängt vid 400K). Kul också att Julia Nilsson får fortsatt förtroende i sulkyn.

Avdelning 6 (Diamantstoet Volt): Statistiskt sett brukar den här typen av lopp vara extremt skrällvänliga. Den här propositionen är stängd vid 720K (20m tillägg 240K) så finns inga miljonston på 40m att hålla undan för. 9 La Ferrari Dimanche blir antagligen favorit och har inlett året strålande hittills. Den djärve spikar i ett lopp där många streckar på. Jag hoppas 11 Jeans’n Passion blir bortglömd efter att ha blivit för taggad i omstarten senast.

Avdelning 7 (Brons): Ekipaget som sticker ut på förhand är 2 Titan Yoda där Örjan hoppar upp igen. Enda kruxet är att hästar med Örjan i sulkyn tenderar att sticka iväg på strecken lite väl mycket. 11 Fromheaven Idzarda given vid gardering då Per Henriksen haft sinnesjukt stallform sista månaden och hästen går bäst i ryggar så läget är inte hela världen. 12 Condior har skyhög kapacitet men har aldrig vunnit från bakspår (förutom på Åby) och kroknade från ledningen i senaste starten i Bollnäs.

Det var lite tidiga tankar till omgången som känns intressant spelmässigt. Vi får se hur hårt streckad extreme blir, det är den hästen jag tror har störst chans att bli rejält betrodd. Sweetmans % i avd 1 bör hållas nere av att folk generellt drar sig för att spika i avd 1 samt att han haft lite svajig form på slutet.

Båda mina andelsspel är öppnade till omgången om man är sugen att spela med mig.

Joel Burman Exklusiv

Joel Burmans Lilla