V75 Örebro 30 April

Örebrotravet Travbana

Örebro är en bana som ganska nyligen har flyttat på mållinjen för att få till längre upplopp. Innerspåret är fortfarande ett av de sämre jämfört med många banor i landet men i samband med ombyggnaden så har innerspåret förbättrats.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp 178m
  • Bredd: 20,8-21,4m
  • Vinklad Vinge: Nej

Tidiga tankar om omgången

Avdelning 1, 2140m Volt (Klass I): Relativt öppen inledning om man inte låser på 11 Napoleon Cash som segrade i en fin årsdebut. och 6 Castor the Star som var trea i samma lopp på V86 som Napoleon Cash årsdebuterade i. Viktigt att kolla upp om Castor går i Westholms ”Svenska Jänkarvagn” eftersom det är voltstart och springspår. Westholm har skördat fina framgångar med den vagnen som är registrerad som vanlig vagn men känns betydligt mer som en ”Jänkare”.

Avdelning 2, 2609m Auto (Klass II): Här handlar nästan allting om hur 8 Kentucky River fungerar i loppet. Hästen galopperade upprepade gånger på V75 i Jägersro i sista starten. Den dagen var dock banan extremt konstig och resulterade i sjukt många galopper. Per Nordström sa själv att han trodde hästens första galopp berodde på en skugga medan han själv tog på sig den andra galoppen (det här var dock tidigt i omgången så det hade inte framgått hur galoppbenägen banan var då). Trots båda galopperna så var han tillbaka och högg på en pallplats på upploppet. Det är uppenbart att Kentucky har sjukt hög segerchans om han går felfritt med tanke på att det är lång distans så borde Per kunna ta en ”lugn” start för att få iväg honom felfritt och sedan mala ner dem. Har sett i ett par tidiga intervjuer att det ska utrustningsändras sedan förra starten det. Bakom Kentucky känns det vidöppet så det kan vara omgångens ”Losecspik” eller bred gardering.

Avdelning 3, 2100m Auto (Stoeliten): 6 Sisters Sledge kommer bli ruskigt hårt spelad och det blir toköppet bakom henne om hon skulle göra bort sig. Sett till nuvarande spelprocent (1,55%) är 3 Digital Class ett tidigt streck om man väljer att gardera.

Avdelning 4, 2140m Volt (Diamantstoet): Den här typen av lopp har levererat överlägset flest skrällar sista året. Favorit på tidiga strecken är 2 Kentucky Derby. Återigen så får man hålla koll på om hon kommer gå i Westholms ”jänkarvagn”. 12 Minnucci Zon och 14 Vilja T.Y.C som båda är startsnabba och brukar gå bäst i ledning har nu hamnat på tilläggsvolten och rankas ner. Omgångens potentiella helgardering.

Avd 5, 1609m Auto (Brons): 5 Hipster AM har seglat upp som ganska klar favorit på strecken. Så sent som 23 dec vann han V75 från samma spår på samma distans men då handlade det om en helt annan proposition i samband med Winterburst där hästarna tjänat hälften så mycket som som i detta lopp. Lyfter fram 4 Eros Zola och 2 Kimi Di Quattro som tidiga vid gardering.

Avd 6, 1609m Auto (Gulddivisionen): Utan tvekan omgångens näst intressantaste lopp på förhand. 4 Önas Prince gjorde en helgjuten årsdebut i Påskas på färjestad men överbländades av en fantastisk San Moteur. Många var spända på att få se 3 Brother Bill i årsdebut där han felade bort sig innan startbilen släppt fältet. Snacket innan var dock att han ska vara riktigt i ordning. 8 Beads blir loppets frågetecken då hästen bara tävlat på amerikanska banor hittills i karriären.

Avd 7, 3140m Volt (Örebro International): Omgångens höjdpunkt där hästar på tre volter (20m tillägg +650k, 40m tillägg +1,4milj) gör upp om 400k i förstapris. Ett riktigt kul startfält där 13 Moni Viking är knapp favorit och sett till att man växlar upp till barfota efter prepare körningen i Klosterskogen är det nog befogat. 10 Oscar L.A såg kanonfin ut på Jägersro men hästar på mellanvolten brukar missgynnas jämfört med start- och bakvolten. Sen får man återigen försöka lista ut vilken av Westholms tre kusar som får på sig ”jänkarvagnen” känns som det står mellan 5 Parker och 9 Digital Dominance.

Omgången känns antingen eller på förhand. Finns ett par solida favoriter på förhand och det finns en klar risk för favoritparad men som vi alla fått uppleva sista månaderna så har ett par liknande omgångar levererat riktigt bra utdelningar trots att man innan inte riktigt kunnat se det framför sig på förhand. När det smäller vid på förhand ”lätta omgångar” brukar det göra det ordentligt.

Omgångens Betrodda Spik: 6 Sisters Sledge avd 3.

Losec Spiken: 8 Kentucky River avd 2. Sålänge han håller sig runt 30% max.

Omgångens Rensare: 3 Cute and Charming avd 4. Första Magnus Djuse upp på ett tidigare mestadels tränarkört sto. Boom! 3,52%.

Båda mina andelsspel är öppnade till omgången om man är sugen att spela med mig.

Joel Burman Exklusiv

Joel Burmans Lilla