V75 Mantorp 4 Juni

Tillbaka till vardags ”V75 lunken” efter ett en fantastisk Elitloppshelg. På lördag är det dags för Mantorp som inte är nån favoritbana (enbart baserat på hur spelet brukar gå), hoppas på ändring till helgen. Vi har ju en jackpot som kryddar. Personligen tycker jag det skulle göras ett undantag och lägga ev. jackpot från Elitlopps lördagen på söndagens tävlingar istället för att skicka dem vidare till nästa lördag.

Om Mantorp Travbana

Ännu en ”vanilj” bana med lite för kort upplopp. Många experter tjatar om att spår 8 bakom bilen är katastrof men ifjol vann tre st. åttor bakom bilen så på V75 verkar det inte spela nån större roll.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 177m

Tankar om omgången

Avd 1, 1640m auto (Bronsdivisionen): 6 Iznogoud AM är en riktig snackishäst från unghästloppen ska bli intressant att se honom i en Bronsdivision. Han står dessutom bra i klassen vid vinst får han en plats i bronsfinalen efter att ha gått över brons med 1000kr till nästa meeting.

Avd 2, 2140m volt (Klass I): Ser på förhand ut som ett skiktat Klass I lopp kan vara så att man överlever på att bara strecka de tre mest betrodda eller försöka hitta en edge och spika en av dem. 11 X-tour är en riktigt grym häst men spår 11 kan ju krångla till det.

Avd 3, 2140m auto (4-åringslopp): Klart intressantast på förhand är 2 Edibear som såg riktigt fin ut i Halmstad senast. Med tanke på att många av de som är värst emot har sämre lägen så kan det här vara kandidat till omgångens Losecspik.

Avd 4, 2140m auto (Diamantstoet): 4 Margareta Tooma kommer bli enormt betrodd. Hon är dock ruskigt bra och Daniel Redan verkar enormt nöjd med henne. Värst emot är 5 Divane Godiva som senast slog hingstar/valacker i ett lopp stängt på samma intjänat. 10 Marion Fouty Bon känns kall. Hon går normalt bäst på Solvalla och kortare distans men inte ens det funkade i lördags när det blev startgalopp. Finns många intressanta skrällar bakom dessa 7 Gitte Silvåkra skrällde ordentligt på Elitloppsfredagen och 11 Micro Vick ska man aldrig glömma bort att kolla upp trots att han oftast blir bortglömd.

Avd 5, 2140m auto (Silverdivisionen): Vi har blivit rejält bortskämda med enormt fina silverdivisioner sista månaderna. Nu ser det lite tunnare ut 4 Guys Dream ska ha en vettig chans. Stefan Persson säger att det var han som gjorde bort sig i lördags när han försökte hitta en snäv lucka tog han till galopp. Kan vara en spik kandidat då motståndet ser väldigt mycket lättare ut nu än det gjort på länge för honom. Värst emot är 7 Sam the Man som vann ett billigt silverförsök i Gävle veckan innan Elitloppet där det var många uppanmälda hästar i fältet.

Avd 6, 2140m auto (Klass II): Som vanligt vidöppet när segerstaplarna från lunchtrav och V64 ska ut och möta varann. Både 5 M.T Rick Nash och 3 Dirty Martini har sett riktigt fina ut och från toppspår bör de ligga bra till. 8 Red Rum är väldigt lågt streckad (8% på tisdag förmiddag) för att vara ett Redén/Kihlström ekipage den kollar vi närmare på.

Avd 7, 2640m auto (Östgötaloppet/Guld): 6 Calle Crown fick stryk av Mister F Dagar Köpenhamn som sen gick ut och storskrällde i elitloppsfrrsök samt blev trea i finalen i slutändan, känns som han går ner i klass. 12 Born Unicorn får tillbaka Örjan i sulkyn och blir livsfarlig trots spåret. Vill minnas att 8 Esprit Sisu började komma i en hiskelig form vid samma tid förra året.

Sammanfattning: Känns som en relativt kall omgång spelmässigt, det märks att det är lite bakisfeeling i travsverige veckan efter elitloppet. Nu kan det bli hyfsad utdelning ändå eftersom potten är rejält jackpotboostad.

Omgångens bästa spik: 4 Guys Dream (avd 5)

Omgångens Losecspik: 2 Edibear (avd 3)

Omgångens Rensare: 11 Micro Vick

Länk till mina andelar för veckan finns här.

Tack för att ni tog er tid!

/Joel