Andelsspel V75 Boden 18 Juni

Dags för en av sommarens höjdpunkter när det vankas midnattsssols trav på Bodentravet! Jag har såklart kollat igenom startfälten och ger er här min tidiga koll på hästarna du inte får glömma bort i jakten på 7 rätt.

Banfakta Bodentravet

Boden får ofta väldigt mycket beröm för sitt fina underlag annars är det en typisk ”vanilj travbana” med ett 200m långt upplopp. Banan har haft en del röriga omstarter i voltstarter under vinteromgångarna iår så hoppas personalen snäppat upp ett hack nu när det är dags för Norrbottens ”elitloppsdag”.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 200m

Tankar om omgången

Avdelning 1, 2140m Auto (Bronsdivisionen): 5 Devils Tongue gick ut i Bronsloppet i Östersund i lördags men galopperade hejdlöst i starten. Absolut värt att kolla med Sandra Eriksson vad det berodde på, lär bli favorit oavsett. Mika Haapakanga brukar kunna ställa i ordning rätt bra på sommaren till de norrländska omgångarna så 8 Special Major kan vara ett susardrag om man garderar. Om 11 Omega Superstar har tagit starten i lördags på bra sätt så känns han som ett givet bud eftersom han inte missgynnas av att stå på bakspår. Bergharn brukar ju kunna ställa i ordning för vecka/vecka.

Avdelning 2, 2140m Volt (Kallblodsdivisionen): Ett på förhand öppet kallblodslopp utspritt på två volter. Det finns en hel del norskbaserade ekipage och de tenderar att bli underspelade men står sig ofta väldigt bra när de är med i Svenska tävlingar. Den som sticker ut av dem på förhand är 13 Tangen Frikk som är van att möta riktigt tuffa kallblod. 14 Bokli Rapp slog ett gäng i startf’ältet i sin årsdebut i Boden 19 Maj i en improviserad start där hästen knappt hunnit träna något. Har siktats mot det här loppet. 10 Forspärla står inne på kronan och har mött riktigt tuffa hästar, senast höll hon nästan undan för Guli Storm i ett P21 lopp av alla ställen. Han har efter det gått ut och mött Månlykke & co i Umeå bland annat.

Avdelning 3, 2640m Auto (Silverdivisionen): Silverdivisionen på Norrlandsbanorna känns alltid lite ”billigare” än motsvarande silverlopp i resten av landet. 6 Amalencius B.B. Är relativt färsk i silver men gjorde en helgjuten insats som trea i Harpers Hannover Solvalla helgen. Går såklart ner rejält i klass jämfört med det. Värst emot på kapacitet är 5 Ivory Di Quattro som vann i Boden så sent som i fredags. 2 Henry Flyer Sisu var trea i årsdebuten i ett lopp där Mister Hercules vann. Känns som det är värt att hålla koll på Åetri Salmela’s utselningar på V75 efter Hector Sisu’s heroiska insats i lördags i Silverdivisionen som 8%are.

Avdelning 4, 2140m Volt (Diamantstoet): Proppen är utskriven till 75k – 1,62 milj intjänat med två tillägg på 180k och 540k. 14 Ava känns som förstastoet vid en snabb ögning av startfältet, dock inte helt lätt att ta 40m på snabba sommarbanor speciellt i ett sånt här stort startfält. Vi har ju dock sett både en och två gånger hur det blivit ett par omstarter i Diamantstoloppen och helt plötsligt har vi fyra galopper i första sväng och motorväg för stridsvagns stona på tillägg. 8 Endless Story är ett finskt sto med vinnarskalle. 13 segrar på 24 starter skojar man inte bort hursomhelst även om det är finskt motstånd. Hon var tvåa på GS75 när det kördes i Boden på vinterbana 20 feb. 1 Amie Ness är också en riktig vinnarskalle, dock klart hårdaste loppet för hennes del hittills. Bör dock vara vettig chans till rygg ledaren/tredje invändigt från spår ett och guldläge när luckan kommer.

Avdelning 5, 2140m Volt (Klass II): Här lutar det väl åt att 6 Frozen A.F blir ganska klar favorit då han känns som en häst som har kapacitet för högre klasser. Dessutom första Örjan upp och springspår. Potentiell losecspik. Om man väljer att gardera så är 3 Ayah De Lux högintressant efter fin insats i lördags i Östersund där den slog fina hästar på ett övertygande sätt i ett lopp innan V75.

Avdelning 6, 1640m Auto (Klass I): 7 L.A Boko var fin tvåa i samband med Elitloppsfinalerna i Klass II bakom fantastiska Kentucky River som verkligen stod i en klass för sig. Steget mellan Klass II och Klass I brukar vara mindre än det mellan Klass I och Brons. Inför det loppet låg också Wäjersten lågt eftersom det hade gått långt mellan starterna. Så känns som chansen till ännu bättre form är bra. Återigen ett potentiellt spikbud (vi börjar ana vart utdelningen hamnar). 8 L.L Labero var ute mot monstret Born to Run i lördags men kroknade förvånansvärt snabbt på upploppet och passerades av ett par ekipage till. 5 Soleil D’Inverne har tre raka segrar där han mött flera av konkurrenterna i startfältet.

Avdelning 7, 2140m Auto (Norrbottens Stora Pris): Vi får tacka spårlottningen att 8 Don Fanucci Zet än en gång blev lottad till tränarnas mardrömssnpår och även många spelares. Min uppfattning är att spår 8 och 12 övervärderas som torskspår en hel del. I det här fallet gör det dock att många kan lockas att gå emot vilket i sin tur innebär att spelprocenten förhoppningsvis hålls nere. Även om både Örjan och Redén inte har nån superform just nu så kändes startgaloppen i elitloppsförsöket oturlig pga. de behöll skorna på och han slog sig i starten. Normalt sett vinner han det här även vid ett krångligt loppförlopp. 5 Esprit Sisu är klar andrahäst. Jag varnade för honom redan i Mantorps analysen för att han brukar få en hysterisk sommarform. På Mantorp slår Esprit sannolikt av Calle Crown om upploppet är tio meter längre. 2 Who’s Who 4 Phoenix Photo och 9 Born Unicorn får alla nya kuskar istället för Örjan och även om de är bra ersättare upp så känns det som vinstchanserna minskar rejält.

Summering

Eftersom omgången är jackpot spetsad så är det läge att inte krångla till det för mycket eftersom även relativt ”lätta” V75:or brukar kunna dra iväg i utdelning när det finns jackpot att hämta. Gäller att hitta rätt garderingslopp där det väl smäller. Det som också talar för bättre utdelning är att vi får tre lopp med voltstart.

Losecspiken: 6 Frozen A.F (avd 5)

Bästa Spiken: 7 L.A Boko (avd 6)

Rensaren: 10 Forspärla (avd 2)

Brasklapp för att 5 Esprit Sisu (avd 7) kan vara ett riktigt rensardrag också beroende på hur strecken hamnar eftersom det är en given andrahäst på min rank. Tror dock tyvärr fler än mig kommer hamna i samma tankegångar.

Länk till mitt andelsspel för lördagen hittas här. Bara nypa en andel om ni är sugna.

Tack för att ni tog er tid!

/Joel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *