Andelsspel och nästagångare vecka 25

Tänkte börja köra med en summering inför kommande vecka om mina andelsspel samt ett litet nyhetssvep och övriga spaningar inom travet. 

Vi har en trevlig midsommarvecka framför oss där jag främst fokuserar på V86 från Solvalla på onsdag. Det var på en sådan sommaromgång från Solvalla som jag spelade in 46 540kr per 100kr andel i Juli 2020. Hoppas såklart på en repris på onsdag, jag tycker omgångsprofilen känns liknande som skrällomgången 2020 där Brambling (77,85%) och Conrads Rödluva (67%) föll tungt i avdelning 3 respektive 1 vilket naturligtvis hjälper till enormt när det skräller så hårt i inledningen. Kuriosa är att Brambling är på top 10 listan över största favoriter på V86 som inte vann sina lopp.

Länk till onsdagens andel hittas här. Den spelas exklusivt på 15 andelar så först till kvarn är det som gäller.

V75 går på söndag denna vecka men med samma starttid som på lördagar 16:20. Jag gillar Kalmar som bana då det brukar kunna köras ordentligt och upploppet känns som ett sånt där hästar i kön/invändigt har bra chans att hinna fram. Länk till söndagens omgång hittas här. Den spelas exklusivt på 15 andelar så först till kvarn är det som gäller.

Tankar om Bodens V75 omgång i efterhand

Don Fanucci Zet var tyvärr (spelmässigt) alldeles för bra felfri vilket inte var jätteoväntat när både Esprit Sisu och Who’s Who strukits. Vi fick även en mindre rättsskandal när det inte tydligt kunde redovisas ett målfoto som visade vinnaren först i mål enligt domaren i avdelning 5. Kanske inte hela världen när utdelningen för 7 rätt landar på 1632kr. Men tänk om Marvelous hinner fram hela vägen i avd 1 och att Mika Fors väljer att inte köra superpassivt i avd 3 och limmar sig fast på innerspåret då ser utdelningen helt annorlunda ut. Tyvärr ganska ofta som det fattas konstiga beslut från domarna på våra banor.

Nästagångare

  • 7 Marvelous en att hålla utkik efter på lunch/vardagstravet i norrland om han skulle gå ut mot sånt motstånd. Han spurtade riktigt fint bakom devils Tongue i avd 1 till en andraplats till platsoddset 15,86. Han lär ju dyka upp till STL finalerna i Eskilstuna men ska väl kanske inte riktigt räcka till där.
  • Henri Flyer Sisu kördes extremt passivt i avd 3 trots att han gick ur silver med 9 501kr. Om Salmela mot alla odds lyckas matcha in honom i ett lopp som inte är V75 så lär han brakvinna. Brasklappen är om ”Tombola Mika Fors” kör. Helt omöjligt på förhand att försöka räkna ut om han tänker ligga och ”våldsköra” i tredje spår ett varv eller limma sig fast på innerspår.

Det var en liten kort dragning från helgen som gick. Håll utkik efter min tidiga V75 analys för Kalmar som kommer imorgon (tisdag) förmiddag.

Tack för att ni tog er tid.

/Joel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *