V86 Solvalla 13 juli Jackpot

Det är fortsatt bra drag på sommartravet med fina sportsliga prestationer och helt ok utdelningar på spelet. Förra veckan var jag rätt ute med både Bästa Spiken och Losecspiken i V86 analysen för Lindesberg/Fornaboda. Siktar på repris på Solvalla och kanske ett Hat-trick om vi får med oss rensardraget också.

Om Solvalla Travbana

Solvalla anses av många som ”normalbanan” för Svenskt trav vad gäller bankropp/spår/upplopp etc. Det här är den banan jag personligen har bäst koll på då det är den jag besökt flest gånger live men även för att V86 nästan alltid körs på Solvalla under alla andra årstider än sommaren. Jag tycker upploppet är förhållandevis bra att köra om ledaren på för att ”bara” vara 200m. Men det är inget jag har statistik bakom utan reservation för att jag ser mycket fler lopp på Solvalla jämfört med andra banor.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 200m
  • Bredd 1640m: 21,7m
  • Bredd 2140m: 20,7m

Om omgången

Förra veckans omgång på Lindesberg/Fornaboda blev relativt lättfunnen så att 6 rätt inte gick ut. Vi får därmed påfyllning i jackpotten med 6 410 507kr som inte delades ut. Tyvärr så får vi inte lika välfyllda lopp som förra veckan det drar ner potentialen för utdelningen lite. 2 av 8 lopp körs i voltstart. Jag hade gärna sett ett till voltlopp då de tenderar att vara lite av skrällmagneter. Tycker ändå omgången har potential utan att man för den delen behöver spela helt omöjliga rader. Jackpot V86:or ger ofta rätt bra betalt även vid enklare omgångar om man inte krånglar till det för mycket och lyckas få ihop helheten.

Bästa Spik: 6 Erv Zet har ett kanonläge i avd 6. Nerstruken till ”statistik spåret” 5 i ett litet fält där det inte finns någon L.A Boko eller Born to Run som i senaste starten. Det är också fördelaktig distans Erv har vunnit 3/4 starter på distansen och Redén tror själv att jänkarvagnen bör göra mer nytta på kortare distans. Håller sig Erv Zet runt 50% strecket är det en väldigt bra V86 spik.

Losecspiken: 4 Chicharita gör årsdebut i avd 1 efter att inte ha tävlat sedan 18 augusti förra året. Timo Nurmos flaggar för att det inte är nån storform direkt och att hon behöver loppet i kroppen. Vi vet dock sen tidigare att Nurmos lägstanivå på hästarna ofta är rätt hög i jämförelse med många andra tränare. Därför kan det vara läge att gå på Chicharita direkt, då hon nog inte ens behöver vara 100% för att vinna det här. Det plus det faktum att hon har bra framspår och att procenten hålls nere av att hon inte startat på länge så blir det omgångens Losec spik.

Omgångens Rensare: 10 Express Love skrällde stort på Lindesberg i förra veckan som 1%:are. Det känns kanske som att poletten trillat ner för honom och att han insett vad det krävs för att vinna travlopp. Står definitivt tufft inne på pengar i loppet men är en häst som strulat bort mycket pengar tidigare så har han kommit på rätt spår permanent nu så spelar det ingen roll. Definitivt toppform och väldigt lågt spelad (1,87% måndag kväll) trots segern förra veckan. Här hoppas vi att fler fortsätter snoooza på honom.

Mina V86 andelar

Det blev 7 rätt förra veckan på TravBurmans Tokladdade. Jag satte 8 rätt på ett lilljinxsystem inlämnat i TravBurmans Tillsammansgrupp på ATG vilket gav 337kr i vinst per 25kr andel. Länkar till båda dessa spelformer finns nedan.

Bara hugga en andel ovan om ni är sugna annars önskar jag lycka till på spelet om ni kör egna system.

Stort tack att ni tog er tid!

/Joel