V86 Fornaboda 6 Juli

Ny vecka med späckade travtävlingar på agendan. Först ut för undertecknads del är V86 från härliga sommarbanan Fornaboda i Lindesberg som jag tyvärr inte haft förmånen att besöka ännu.

Om Fornaboda Travbana

Fornaboda är en bana där det bara körs lopp på sommartid. Det är definitivt en bana på min bucketlist av banor att besöka. Vi hade Andreas Lövdahl med i V86 podden för omgången och hans tankar om banan var främst att kurvorna kan vara knepiga för hästar som är lite sämre travare och att det emellanåt kan vara lite löst banunderlag.

Längd: 1000m

Upplopp: 192m

Tankar om omgången

Ingen jackpot krydda men tycker det finns ett par lopp med skrällpotential. Som vanligt kan man spika en eller två storfavoriter på V86 och det kan fortfarande ge ok utdelning så länge något skrälldrag hittar först över mållinjen. 2 lopp körs i Voltstart. Hade gärna sett att stoloppet i avd 2 också hade varit ett voltstartslopp.

Omgångens Bästa Spik: 2 Deeply Express (avd 5) gjorde en kanoninsats i senaste starten när han gick en stenhård dödens och knäckte allt motstånd långt innan mål. Tveksamt om någon kommer köra mot honom som Björn Goop gjorde med Yohan Hills. Loppanalysen skriker att alla vill ha hans rygg den här gången och det känns som det är sjukdom/galopp emot oavsett om det blir körning eller om han får fuska bort halva loppet. Det är kortare distans denna gången men Deeply Express bör ha tillräckligt snabbhet för att hinna undan även från ev. spurtare från ledarryggen.

Omgångens Losec Spik: 6 Max Lane (avd 6) känns som den hästen i startfältet som är mest förberedd för att göra en toppinsats. Gjorde ett fint lopp i spets senast och har förhoppningsvis gått fram ytterligare med segern senast. Bakom Max Lane är det vidöppet och lite av ett rehablopp då många av hästarna är tillbaka från rehabilitering och ska i många fall köras på chans/skonsamt. Om Max Lane kommer till spets lär han få sitta hyfsat ifred och kan förhoppningsvis rinna undan från spets. Skulle han av någon anledning inte fungera eller komma bort så är det vidöppet bakom honom.

Omgångens Rensare: Här finns det många om budet men väljer att lyfta fram ett riktigt rensardrag i avd 3. 3 Le Mare debuterar i Monté men tränaren Leif Millerud är rejält påställd efter att hon gjort ett ”väldigt, väldigt fint” Montéjobb innan anmälan till detta lopp. Som vanligt så rids de värsta motbuden av Emilia Leo och Jonathan Carré oavsett vilka hästar de sitter upp på.

Här ligger Emilia väldigt lågt med favoritspelade 6 Beamer och varnar att han inte ska vara någon favorit. Carré har valt att rida 11 Hamilton Atout som Montè debuterar för Stall Goop. Är det någon man vill ha upp i en Monté debut så är det ju Leo eller Carré då de är de överlägset bästa ryttarna tillgängliga i Sverige men mycket kan ju strula och spår 11 är fortfarande bakspår även om det brukar vara mindre trafik att runda fältet än i sulkylopp. Sett till de faktorerna så känns 2,41% extremt intressant på Le Mare. Kanske inget spikbud men den ska med tidigt på lappen.

Jag har som vanligt ett andelsspel hos Min Andel igång för omgången. Enklaste sättet att hålla koll på vilka omgångar jag lägger andelsspel på är att besöka denna länk där jag lägger upp alla aktuella andelsspel. Denna veckan gör jag ex. ett inhopp på torsdagens Sprintermästaren V75:a. Tycker dock spelvärdet på förhand känns begränsat så jag nöjer mig med att öppna min mindre och mer behärskade andel. Sen har vi en kanonfin 50 miljoners jackpot omgång på lördag och där är båda mina andelsspel hos Min Andel öppnade. Alla dessa spel ligger upplagda på min samlingssida här. Så bara nypa en andel om ni är sugna.

Stort tack att ni tog er tid!

/Joel

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *