V75 Årjäng 16 juli Jackpot

V75’s sommar cirkus drar vidare till ännu en gemytlig sommarbana som jag inte haft chansen att besöka ännu. Vi får med oss en lill jackpot från förra söndagens norska omgång där varken 6 eller 5 rätt gick ut. Jag går som vanligt igenom förutsättningarna och försöker ge ett par nycklar till omgångens skattkista. 🙂

Om Årjäng Travbana

Årjäng travbana ligger otroligt fint till bland lummiga gröna släntar. Det är bara Anne från Grönkulla som saknas om man får döma av TV-bilderna man sett. Banan står definitivt på min top lista av exotiska banor jag behöver besöka. Banan är en rätt typisk svensk vaniljbana utan krusiduller. Har fått info om att stallbacken ska ligga efter målgång vilket brukar kunna innebära att vissa hästar tar i extra i samband med upploppet. Vi får också ett skrällvänligt upplopp på 205 meter. Eftersom banan ligger nära den norska gränsen är det också många ekipage som kommer över från Norge.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 205m
  • Övrigt: Stallbacken efter upploppet

Om omgången

På förhand ser omgången riktigt intressant ut spelmässigt, speciellt med de extra jackpot pengarna. Vi får en omgång beståendes av 3 voltlopp vilket är ökar skrällpotentialen. Som vanligt är det ett Diamantsto försök som får anses som omgångens mest sannolika skräll lopp.

Utöver det har vi en dubbelcup final för kallblod över två volter. Här gäller det att ta ställning, antingen gå kort framförallt på de unga talangerna på framvolten eller strecka på ordentligt om man tror att deras orutin kommer ställa till det för då blir det ruskigt öppet.

Även Klass II loppet körs i voltstart. Tycker det är det minst skrällvänliga på förhand då de betrodda ser starka ut. Historiskt brukar det dock kunna smälla ordentligt i Klass II eftersom det är den V75 klassen där hästarna tjänat minst pengar.

Mycket av omgångens värde sitter i de första 6 omgångarna för väldigt mycket talar tyvärr för att 9 Don Fanucci Zet bara är bäst trots vanskliga torskspåret 9 på kort distans. Är han frisk och inte galopperar ska han bara vinna trots läget. Men vi vet ju att så inte alltid blir fallet med megalampor.

Omgångens Bästa Spik: Som jag skrivit ovan så är 9 Don Fanucci Zet (avd 7) en rimlig favorit trots hög streckprocent. Lilla brasklappen emot utöver galopp/sjukdom är att Örjan kanske inte väljer att köra järnet i ett tufft löpningsförlopp med honom om han hamnar byngligt till eftersom DFZ är anmäld till Hugo Åbergs memorial om ett par veckor. Samtidigt vet vi vilken vinnarskalle Örjan är när det gäller prischeckar över 100k. Jag spikar DFZ på min ”Behärskade” andel. Kommer däremot göra ett idiotförsök och försöka fälla honom på min Tokladdade och gå för orimligt bra utdelning.

Omgångens Losecspik: Här kryllar det av kandidater. Jag väljer i slutändan en riktig rensarspik i nuläget (fredag natt) är hon streckad till 10% i det lopp som för många är omgångens helgardering. 15 Madame Af Djupmyra står jättebra inne på pengarna (19k ifrån att ha gått ur klassen). Jag väljer att se läget med spår 8 på tillägg som en möjlighet snarare än en nackdel. Jag tycker ofta hästar som får volta själva har större chans att gå iväg felfritt och vi vet hur det brukar kunna se ut i Diamantstoet där det lätt kan smälla till med ett par startgalopper och då har vi inte ens snackat om fördelen hon kommer ha i samband med ev. omstarter. Två av de potentiellt värsta motbuden är också ökända galoppörer (4 Carelya och 12 Cash and Carry). Utöver det har Madame gått klart bättre tider än de flesta i fältet och gick som ett spjut i mål som trea i senaste loppet där hon mötte hingstar och vallacker. Värst emot är italienska stjärnskottet 14 Beatrice Trio men jag hoppas Tomas Pettersson har is i magen och tar rygg på Bea när hon går ut i tredje spår för att spurta ner henne på upploppet som tack för framdragningen.

Omgångens Rensare: Även här finns det ett par potentiella kandidater men väljer till slut 9 Moving Dream (avd 4) som blir livsfarlig om den körs på chans invändigt vilket verkar vara plan A. Det är en häst som har rejäl kapacitet när den är i slag men som haft lite fräschör problem på slutet. Tränaren Carina Granlund flaggar för att han känts jättefin i träning så 0,6% som ett tidigt garderings-streck bakom de betrodda känns riktigt bra.

Mina andelsspel

Jag spelar tre olika andelsspel till omgången då spelvärdet är så bra på förhand. Bara nypa en andel nedan om ni är sugna. 🙂

  • TravBurmans Tokladdade (spelas exklusivt) kommer gå för en tokfällning av Don Fanucci Zet i sista avdelningen och kommer ta ställning med ett par spelvärda spikar tidigare i omgången.
  • TravBurmans Behärskade är mitt system där jag försöker att inte krångla till det så himla mycket. Här spikas Don Fanucci Zet så jagar vi värde tidigare i omgången.
  • TravBurmans Tillsammansgrupp är min privata tillsammansgrupp där jag alltid lägger ett system efter jag lämnat in mina butiksandelar spelar oftast reducerat eftersom Tillsammans plattformen tillåter det. Just nu är det fullt i laget men jag rensar kontinuerligt bland inaktiva medlemmar så det kan vara värt att ställa sig i kö. Satte 8 rätt på V86 förra veckan med ett system därinne.

Stort tack att ni tog er tid!

/Joel