V86 Sundbyholm/Eskilstuna 20 juli

Bra snurr på analyserna sista veckan. Förra onsdagen satt Losecspiken Chicharita och i lördags smällde vi in både Losecspiken Madame Af Djupmyra (12%) och Bästa spiken Don Fanucci Zet. Hoppas på fortsatta fulträffar när V86 kommer till Eskilstuna/Sundbyholm Travbana. Lyssna gärna på poddavsnittet om omgången med mig och Jocke i spelaren nedan.

Om Sundbyholm Travbana

Många tycker innerspår bakom bil är dåligt på Sundbyholm/Eskilstuna. Själv tycker jag inte det märks av supermycket men statistiken över tid brukar ju inte ljuga. Tycker dock premissen att bra kuskar hittar ut oftast stämmer ganska bra. Stallbacken ligger direkt efter mållinjen för de som tror att det påverkar hästarnas motivation att springa ”hem” snabbare.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: Finns ingen uppgift på Sundbyholms hemsida och flera travsidor uppger olika längd.
  • Övrigt: Stallbacken ligger direkt efter mål.

Tankar om omgången

Det är både en läskig och skön känsla när man upplever omgången som relativ lättanalyserad på förhand. Antingen är man rätt på det och försöker jobba maxklaff på systemen eller så blir det pannkaka när man inser att man läst ett lopp lite fel vilket kan sänka ett i övrigt väldigt bra system. Nu kommer säkerligen den självsäkra känslan förbytas mot torskfrossa ju närmare spelstopp vi kommer men vi rider på vågen tills dess!

Vi får två lopp med voltstart där det ena är ett stolopp med 100k i förstapris där man ana det typiska Diamantsto upplägget spik eller många. Det brukar dock vara mer jämnspelat än vad det är här. 6 Parfait A.F. har dragit iväg på strecken till 50% och är ett potentiellt spikförslag då hon var riktigt bra i Diamantstoet på V75 i Halmstad. Kommer hon bort blir det superöppet och ett tidigt streck är 8 Dear Matrix just nu (måndag kväll) spelad till obegripliga 0,69%.

För att höra mer om Dear Matrix och även 5 Matadoren Eme i avd 8 så lyssna på ”7 rätt – En Travpodd” för denna omgången i poddspelaren ovan där succétränaren Tomas Pettersson gästar oss och berättar om sina hästar i omgången.

Vi får även ett V75 Klass II försök i avd 6 som känns väldigt öppet på förhand och är stark kandidat till omgångens garderingslopp. Omgångens roligaste lopp har vi i avd 7. Där vi får se ett gäng av de hetaste hästarna i landet som har på tok för lite pengar på sig. 2 L.A Boko, 4 Luuk Schermer, 6 Kentucky River och 9 Charliebrown Effe för att nämna några. Den djärva tar ställning och Losecspikar sig ur loppet. Krydda sen det med att titanen 1 Hail Mary rullas ut i avd 4 och blir omgångens megalampa, just nu streckad till 75%. Nedan är mina nycklar för omgången.

Omgångens Bästa Spik: 15 Eskobar Zet (avd 2), var huvudet högre än sina motståndare i en liknande proposition och läge (springspår på tillägg) i senaste loppet där han bara blåste runt motståndet till slut. Känns som att de andra antagligen behöver rekordsänka för att ha en chans om han är felfri. Min känsla är att strecken hålls ”nere” av att Hail Mary drar så mycket streck senare i omgången. Håller Eskobar sig till runt 40% så är det en väldigt bra procent för en så kapabel häst.

Omgångens Losecspik: Här finns det ett gäng kandidater i omgången men väljer till slut att ta ställning för 2 L.A. Boko (avd 4) i omgångens holmgångslopp där alla verkar ställt i ordning ordentligt. Tränare Wäjersten är väldigt nöjd på förhand med läget och anser att distansen passar honom bättre än 1640 där han vunnit två gånger i hög klass.

Omgångens Rensare: Även här finns det ett par riktigt kliniska rensare i flera av loppen men väljer att lyfta fram 2 Heros Magi i (avd 6). Det är en bra häst att strecka tidigt i omgångens öppnaste lopp då den är minst spelad men har fått ett kanonläge enligt tränaren:

”Han fick ju ett helt perfekt läge. Han är startsnabb och går bra i ledningen så kusken får ladda vad som går från start och hästen trivs bäst med ett jämnt och hårt tempo hela vägen.”

Dessutom helstängt huvudlag istället för can’t see back och jänkarvagn på för första gången någonsin. Normalt ändringar man inte gillar på en betrodd häst men på en som är streckad till 1,49% är det bara att börja jobba in honom från det att startbilen släpper fältet.

Mina Andelsspel

Stort tack att ni tog er tid och lycka till med spelen.

/Joel