V75 Axevalla 23 juli Jackpot

Dags för stochampionats helg i Axevalla. En av mina absoluta favorit trav helger på året. 2020 smällde jag också in min första storvinst som andelsspelläggare på lördagens V75:a när jag spelade in totalt 371 721 kr vilket gav 18 586 kr i vinst per 100kr andel. Siktar naturligtvis på repris nu när det är rejält med jackpot pengar i omgången.

Om Axevalla Travbana

Axevalla är absolut en av favoritbanorna att se och spela på trav på. Största faktorn är naturligtvis det långa upploppet på 227m som gör att fler hästar får chansen till slut oavsett startspår. Jag tycker även att upploppet känns långt ”på riktigt”. Det finns andra upplopp i 200m längden som inte alls känns så långa som de faktiskt är.

En annan faktor som tyvärr är negativ sportsligt är att jag tycker det förhållandesvis ofta är problem med innerspåret sen brukar det sällan hålla i sig en hel omgång. Men har ett par gånger varit med om att det varit helt omöjligt att vinna ifrån att köra på innerspåret för att sedan smälla till med ett par vinnare därifrån efter banpersonalen varit ute med harven. Lägger man spel så är det nått att ha i åtanke.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 227m

Tankar om Omgången

Vi får med oss en rejäl jackpot från Årjäng i lördags när 5 rätt inte gick ut. Det är alltid kul med jackpot på en bana där det finns förutsättning för bra utdelning lyckas man dessutom hamna rätt på spikarna om ex. innerspåret skulle paja då kan det bli extremt bra betalt. Tre av loppen körs i voltstart vilket de flesta spelare går igång på eftersom det ofta ses som att det kan öka chansen till skrällar speciellt vid omstarter.

Omgångens Bästa Spik: Båda spikförslagen känns som de skulle kunna gå in under båda kategorierna men jag gör ett försök att sära på dem. 11 Unico Broline (avd 1) gick fram som en slåttermaskin i våras och det är en ren tillfällighet att han fortfarande står kvar i silver medan de värsta trätohästarna gått upp i guld. Det strulade med sjukdom i samband med skada inför finalerna på Solvalla där han fick strykas. Sedan dess har han fått vila och matchats försiktigare.

Det här är dock en pålle som hör hemma i Guld och med tanke på hur han såg ut i senaste starten och hur han tagit träningen efter enligt tränare Sofia Adolfsson så bör han vara huvudet högre än detta gäng även om han inte är i full form. Skulle det bli ev. trafik problem så har han gott om tid att hinna fram på Axevallas långa upplopp.

Omgångens Losec Spik: Som jag skrev ovan så skulle man kunna placera 6 Admiral As (avd 7) som bästa spiken om man väljer att se det på det sättet. Procenten kommer dock gå precis åt andra hållet jämfört med Unico Broline. Admiralen kommer bli var och varannan spelares ”nödspik”. Han har varit en snackishäst länge och verkar nu äntligen ha hittat bra form för första gången mot Guld motstånd. Man ska dock komma ihåg att han fortfarande är orutinerad i den här typen av startfält sett till insprungna pengar och hur få lopp han fullföljt mot sånna här motståndare. Sköter sig normalt när Örjan sitter i sulkyn så förhoppningsvis slipper vi en okynnesgalopp som klar fem meter före mållinjen.

Omgångens Rensare: Inte helt oväntat så hittar vi rensardraget i omgångens Diamantstoet. 11 Thelma M.M. (avd 4) såg jag spurta hem Itaka Sunds Stolopp på plats på Solvalla den 22/6. Propositionen i det loppet var betydligt hårdare än här men gick också över kort distans. I senaste starten gick hon ut mot hingstar och valacker från spår 12 bakom bilen på Rättvik som har betydligt kortare upplopp än Axevalla och spurtade in fint till slut på en femteplats. Tror hon blir livsfarlig med rätt resa och får spara spurten till slut.

Eftersom det är bra spelvärde denna omgång är alla mina system öppnade. Se länkar nedan:

Som vanligt körs det även söndags V75:a på Axevalla med Stochampionatet som höjdpunkt där det bästa 4 åriga svenskfödda stoet ska utses. Jag återkommer närmare söndagen med en kortare analys till den V75 omgången samt länk till andelsspel. Tack för att ni tog er tid!

/Joel