V86 Bodentravet 27 Juli

Mycket trav på menyn när storlopps omgångarna avlöser varandra i parti och minut och på onsdag avslutar Scandal Play’s minne en intressant V86 omgång. Jag ger er som vanligt mina tankar om banan och omgången nedan.

Banfakta Bodentravet

Boden får ofta mycket beröm för sitt fina banunderlag. Annars är det en typisk ”vanilj travbana” utan krusiduller. Min uppfattning när man kollar tider är att man kanske inte ska gå benhårt på dem när man jämför mot andra banor. Får ofta intrycket att lite långsammare tider motsvarar snabbare prestationer på andra banor. Har även hört det från aktiva som är vana vid att köra på banan.

En intressant iakttagelse jag gjorde var hur Sandra Eriksson lyfte fram hur mycket bättre spår 5 bakom bilen i Boden var för hennes Devils Tongue jämfört med spår 6 bakom bilen på Östersund där hon tävlade helgen innan tidigare i sommar. Lät på henne som det var en generell känsla och nödvändigtvis inte kopplad till hästen. Sen hoppas jag vi får se lite målfoton den här gången även om ett hemmaekipage är med vid ”hårt i mål”.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 200m

Tankar om omgången

Tycker Boden ofta har gemytliga omgångar då det kommer en del ekipage från både Norge och Finlands nordliga regioner och dessa brukar kunna vara dugliga skrällkarameller ibland då det inte alltid är lätt att sätta in dem emot de norrländska ekipagen. Vi får tyvärr bara ett volt lopp på kupongen i avd 7 som är ett 3140m lopp. Känns tyvärr kanske inte som världens skrälligaste proposition i just det loppet. Totalt hjärnsläpp både i analysen och i V86 podden. Avd 2 Kallisloppet körs också i voltstart naturligtvis.

Bästa Spik: Tycker det är svårt att frångå 3 Idomenio Sisu (avd 3) som omgångens bästa spik. I nuläget (måndag kväll) streckad till 52,74%. Jag trodde nog han skulle vara ännu hårdare spelad efter kanonloppet han gjorde i Sprintermästar Finalen på Halmstad. Längre distans nu i förberedelse inför Derbyt men motståndet känns som en munsbit och skulle det krångla på nått sätt är det få motståndare att runda och längre distans på sig att lösa eventuellt häxeri.

Losec Spiken: 8 Juno Beach är orimligt lågt streckad (7%) vs 6 Amie Ness som är omgångens megalampa streckad till tunga 63% då är det läge att spika emot. Juno Beach var fin fyra vid Diamantstoet finalerna på Eskilstuna i en betydligt tuffare proposition än den här. Då gick hon en 13,8 tid efter att ha ”rest dåligt” Amie Ness rekord på liknande distans är 15,3. I näst senaste loppet vann Amie Ness före Juno Beach efter att ha voltat 20m längre fram. Amie Ness kan absolut vinna men jag har svårt att se att det ska skilja 56% mellan dem.

Rensardragen: Vi gillar alltid ett rensardrag direkt så vi blir av med lite våghalsar som tagit ställning i en jämnstreckad inledning. 1 Walther På G gick kanonfint som tvåa bakom klassiga norrlandsstoet Nikita Sunrise i Skellefteå senast. Det var andra starten i ny regi och där ser man med optimism på startspåret. Spets och slut?

Slänger även in en varning för 11 Marvelous i också i avd 1 som har gjort riktigt bra lopp på slutet från risiga lägen i tufft motstånd. Ner i klass nu men fortsatt risigt läge. Ska dock köras offensivt från start. Kommer han igenom vettigt blir han livsfarlig i detta gäng.

Om man vill spela V86 med mig så har jag följande andelsspel igång till omgången:

Innan onsdagens V86 går även Storloppet Hugo Åbergs av stapeln i en extrainsatt V75 omgång från Jägersro på tisdagen. Bjuder på ett par snabba drag till den omgången med nedan.

Bästa Spik: 9 Hidalgo Heldia (avd 2), förklaring överflödig. Hästen har rejäl överkapacitet. Är ett fynd att vi får den till ”relativt låg” procent. Det är galopp/jordbävning emot.

Losecspiken: 11 Hades De Vandel (avd 7), hästen har väldigt hög kapacitet, blev dock bortkörd på Bjerke näst senast när han gick alldeles för sent och senast i Halmstad så han han nästan fram till en King Kong som körts på hundradelen rätt av Per Linderoth. Borde vinna det här utan häxeri. (Struken)

Rensardraget: 5 Eight Hour (avd 5), ständigt bortglömd men ett av de hårdaste märr pannbenen vi har inom svensk travsport. Björn Lindblom låter sådär klurigt påställd som han gjort ett par gånger när hon varit riktigt i ordning. Ett tidigt streck i omgångens på förhand öppnaste lopp.

Har även öppnat upp ett andelsspel till Jägerso V75:an:

Stort tack för att ni tog er tid!

/Joel