V75 Bollnäs 31 juli Jackpot

Analysen till onsdagens V86 omgång blev klockren där alla rek förslag satt som en smäck. Vi gör ett försök till nytt hat-trick i samband med V75:an från Bollnäs till helgen.

Om Bollnäs Travbana

Bollnäs är en ganska typisk svensk 1000m bana. Jag tycker det ofta blir rätt oväntade uppgörelser och luckor på det 207m långa upploppet.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 207m
  • Bredd 1640m: 22m
  • Bredd 2140m: 22m

Tankar om omgången

Vi får med oss en fin liten jackpot från tisdagens extra Hugo Åbergs omgång från Jägerso. Utöver det kom nyheten för nån dag sen att Örjan Kilström stryker sig för att köra Hambletonian kval i USA. Han var redan uppsatt på ett gäng hästar så de hästar han var uppsatt på har fått leta bland de kuskar som inte redan hade styrningar i loppet.

Normalt sett är det alltid ett plus när Örjan inte är med och låser loppen på V75 eftersom han ofta kör väldigt bra hästar. På slutet har dock formen svajat. Under Stochampionat helgen blev det 0 segrar på 17 starter men i tisdags var han tillbaka i vanligt slag med tre segrar varav en var tredje raka Hugo Åbergs segern. Överlag får det ses som skrällhöjande att Örjan inte kommer till start speciellt på Daniel Redéns hästar.

Vi får tre lopp med voltstart vilket alla regelbudna läsare av den här bloggen vet att jag gillar. Avd 1 (Klass I), Avd 2 (Stolopp för Kallblod) samt Avd 6 (Diamantstoet). Som vanligt är Diamantstoet en potentiel skrällmagnet men tycker det finns ett par starka ston där som gör att man kan försöka spara lite streck. Både avd 1 och 2 känns väldigt skrällvänliga. I avd 2 så gynnas dock de betrodda och mer rutinerade hästarna som står på tillägg och bakspår om det mot förmodan blir omstarter.

Utöver voltstartsloppen så känns Avd 5 (Klass II) väldigt öppet och ett potentiellt strecka på lopp. Vi är ju vana sedan tidigare att segerstaplare från lunchtravet inte alltid är helt lätt att bena ut hur de står sig mot varandra. Även Avd 3 (Guld) känns på förhand överraskande ovisst för att vara ett guldlopp. Det märks att det kryllar av storlopp var och varannan dag för det är en rätt svagt lördags guldlopp om man jämför med hur det brukar se ut.

Allt som allt så känns det verkligen som omgången har riktigt fin potential på förhand.

Omgångens Bästa Spik: Jag tror att 3 Dark Roadster (Avd 4) vinner spetsstriden och blir riktigt svårslagen om han kommer till spets. Värsta motbudet i ett ganska klent silverlopp är 1 Readly Lavec som var riktigt bra senast i Årjäng men jag tror inte han klarar att hålla spets utan får nöja sig med ryggresa bakom Dark Roadster. Distansplus för Roadster som har 9 segrar på 25 starter på kort distans.

Bonus spelet är att lira en komb/tvilling på ovanstående två hästar. Är rätt säker att Readly körs i rygg om han inte klarar att hålla ifrån Roadster i spetsstriden. Readly är redan klar för Åbyfinalerna så ryggresa bakom en stark favorit borde vara ett bra alternativ.

Omgångens Losecspik: Det finns två starka kandidater i omgången i den här kategorin. Jag väljer att lyfta fram rusarkungen 5 Inti Boko. Han har ju en historik av att göra bort sig i form av oregerliga rusningar och ohämmade galopper men senast i Eskilstuna fick vi se en mycket mer kontrollerad Inti som snodde ledningen från Hail Mary av alla hästar man kan möta på ett V86 lopp.

I det här gänget känns det absolut som han skulle kunna spetsa om 2 Disco Volante är villig att släppa till honom. Sen tror jag inte det är hela världen om Inti hamnar utanför Disco så länge han är som senast. Får han rusar återfall och blir för taggad då är det ju kört men den korta distansen är ju till hans fördel. I ett förvånansvärt öppet Guld lopp tycker jag han är ett roligt bud men är svårt att hitta en mer Losecaktig spik än det här. Ryggas på egen risk!

Omgångens Rensare: Svårt med rensarna för man vet inte alltid hur de sticker iväg på %. I nuläget (torsdag kväll) är 7 Sister of Mercy (avd 1) på tok för underspelad på 2,7%. Hon har varit nästagångare två lopp i rad där hon fått lucka på tok för sent men spurtat på bra när luckan väl kommit. Hon är dessutom startsnabb så kan hon komma iväg från springspåret bör hon kunna spetsa. Från tränarhåll snackar man på förhand om att köra i spets men jag tror hon kan vara sylvass även från ryggledaren om luckan kommer.

Mina Andelsspel till omgången

  • TravBurmans Tokladdade 150kr/andel (Spelas Exklusivt med samma upplägg som Brasco Stipendiet/Joel Burmans Lilla hos mitt gamla ombud som spelade in flera miljoner)
  • TravBurmans Behärskade 85kr/andel (En andel där jag inte försöker plocka ner månen fullständigt när det gäller utdelning)
  • TravBurmans Joker 50kr/andel (Spelas i min tillsammans grupp där jag kör ett reducerat Jokersystem)

Stort tack för att ni tog er tid! Lycka till med spelen!

/Joel