V75 Rättvik 6 Augusti

Vi har en otroligt spännande omgång på förhand från Rättvik till lördagens V75:a. Jag är på plats i Rättvik för första gången på banan. Jag gör som vanligt en analys till omgången nedan.

Om Rättvik Travbana

Rättvik är en ganska normal Svensk vanilj travbana. Numera har startbilen rak vinge vilket är en skillnad från tidigare när den kördes med vinklad vinge. Vi hoppas på vettigt väder men det är lite regn på horisonten vi hoppas bara det blir ”lagom” med regn och vettiga förhållanden.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 187m

Tankar om omgången

Omgången är på förhand riktigt lurig med några favoriter som är lite felstreckade. Vi får tre lopp med voltstart vilket alltid är uppskattat. Avd 1 Bronsdivisionen är ett av dem och där 3 L.L Royal blivit ruskigt överstreckad av någon anledning. Normalt brukar man se den typen av procent på en överspelad häst i sista omgången inte första. Sen får vi även voltstart i avd 4 där kallbloden gör upp och sedvanliga Diamantstoet. Båda känns som skräll lopp som vanligt och som repris från förra veckan får vi även ett guldlopp som känns lite öppnare än de sedvanliga storloppen som avlöser varandra under sommaren.

Omgångens Bästa Spik: 5 Invader AM känns helgjuten efter senaste insatsen. Bör ha god chans att komma till ledningen och blir därifrån svårslagen. Bör kunna vinna även utvändigt om han ej skulle komma till spets. I ett relativt jämnstreckat lopp där många autogarderar pga. Klass II är det ett ypperligt tillfälle att ta ställning.

Omgångens Losec Spik: För andra veckan i rad hottar vi Losecspiken i Guld divisionen vilket vi inte är vana vid. 1 Million Dollar Rhyme är en otroligt kapabel häst när den tävlar på topp och väldigt startsnabb. MDR är dock alldeles för ojämn i prestationerna och dessutom tränarkörd vilket gör att många tappat sugen på honom. Skulle han komma till ledningen och har vaknat på rätt sida så ska han ha en bra chans att kunna hålla hela vägen in i mål och till och med vinna med lite marginal. Nu är det dock otroligt svårbestämt på förhand. Därför är det en given kandidat till omgångens Losec spik sett till att han mest troligt kommer gå ner i procent ju närmare spelstopp vi kommer.

Omgångens Rensardrag: 7 Jamaica Boko, går ner i klass efter att ha tävlat i silver och gjort sinnesjuka prestationer. Senast tvåa i Bollnäs bakom Readly Lavec. Jamaica är ruskigt startsnabb och kan absolut spetsa för att sedan släppa och köras i ryggledaren. Kommer luckan kan det vara pang och gonatt för 98% av systemen redan efter avd 1. Boom!!!!

Omgångens Omöjliga: 13 Sister of Mercy och tränaren/kusken David Nylander blev förra V75 omgångens stora snackis när det blev tokkörning i spetsstriden i avd 1 och halva travtwitter rök när favoriten High Line Pellini inte fick sitta ifred i ledningen. Nu har Nylander sagt att pga, omständigheterna med start från tilläggsvolt är det inget snack om hetskörning den här gången utan nu ska det köras i ryggar och till slut. Jag blir inte jätteförvånad om karmakontot skulle jämna ut sig och vi får se honom och Sister of Mercy vinna efter en spårsnål ryggresa till slut. Obegripliga skrällar händer titt som tätt och har man ett streck över som inte är särskilt sannolikt men vill krydda systemet lite så tycker jag det här är en given kandidat.

Mina Andelsspel

Nedan är de andelsspel jag har igång till omgången. Eftersom jag är på plats i Rättvik under helgen så är det bara att följa mig på instagram/twitter där jag kommer lägga upp intryck från helgen.

Stort tack att ni tog er tid!

/Joel