V75 Umeå 14 Maj

Återigen får vi följa upp förra veckans omgång då ”rensaren” Bransby’s Jukebox vinner till 44x i vinnarodds och spelad till 1,96% på V75. För mig är det obegripligt att han är så lågt streckad trots att ha vunnit två lopp i V75 klass. Satte därmed mitt exklusiva system och sprack bara på Extreme på mitt lilla (skulle naturligtvis autospikat Örjan eftersom det var över miljonen i prispengar). Nu gick inte femmorna ut och vi får en rejäl jackpot uppe i Umeå.

Om Umåker Travbana

En typisk ”vanilj” travbana utan några krusiduller som Open Stretch eller vinklade vingar på startbilen. Det är tyvärr omöjligt att hitta en exakt uppgift på hur långt upploppet är då det uppges olika längder överallt. Personligen har jag svårt att tro att det skulle vara längre än 190m. Så helt omöjligt att hinna ikapp vid lucka är det inte. Jag gillar Umåkers vinteromgång om de kör isbana vilket är mitt favoritunderlag helt och hållet.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: ???? (190m enligt Umåkers eget travprogram)

Tankar om omgången

Avd 1, 1640m Auto (Klass I): Det här loppet känns vid en första anblick stängt på 4 Castor the Star, 6 Fabulous Pellini och 9 Devils Tongue. Så antingen trippellås eller ta ställning för någon av dem vilket känns roligare. Westholm verkade närmast förvånad att Castor inte vann lättare i Örebro såhär behöver man ju kolla status på hästen. Fabulous Pellini är ett fruktansvärt bra sto men har aldrig gått på kort distans tidigare men brukar kännas stabilare än när favoritspelade hästar ska gå upp i distans efter att bara ha gått kortare sträckor.

Avd 2, 2140m Volt (Klass II): Mycket potent skrällopp. 1 Mizai kördes i ryggar i kval till Kungapokalen och gick till slut fint när han förstod vad Open Stretch var för nått. 6 Frozen A.F kommer från Finland och kan vara kandidat till omgångens miljondrag om han flyger under radarn vilket finska ekipage brukar kunna göra. Nämner också 11 Mellby Java, loppets enda sto som visat fina takter hittills.

Avd 3, 2140m Auto (Gulddivisionen): 1 Don Fanuzzi ska normalt vinna det här utan snack. Är långresa emot (men han fixade långresa till Umeå ifjol) eller punktering osv. Känns faktiskt som Örjan slutat sätta sig fast med Redens bättre hästar så är normalt omgångens bästa spik. Om man mot förmodan ska gå för att fälla så är 6 Esprit Sisu och 5 Selmer I.H förstahästarna.

Avd 4, 2140m Auto (Bronsdivisionen): Många kommer gå på 2 Bugatti Miles och 3 Readly Lavec men som i avd 2 finns det ett par superintressanta hästar som lär bli rejält mindre spelade. 7 Ellis Pride är anmäld med samma racer balans som när han kom tvåa i STL finalerna på Solvalla 26 Mars. Vann sitt försök på Bergsåker innan det barfota runt om. 11 Just A Flirt är ännu en superintressant finsk häst där målet är att försöka impa på Anders Malmrot så till den grad att de får med honom till Sweden Cup.

Avd 5, 2140m Auto (Berth Johansson Memorial 5-åringslopp): Skriker väl tyvärr att Örjan precis kommer segla först över mål precis vid mållinjen med 10 Mr. Hercules. Rysardraget kan kanske vara 2 Dollar Doc som gick jättefint över upploppet som tvåa bakom Best OfDreamTrio vid Solvalla finalerna 26 Mars.

Avd 6, 2140m Volt (Diamantstoet): Som ofta kommer det nog bli väldigt jämnspelat och antingen försöker man ta ställning eller så helgarderar man och hoppas på en R. K Queen liknande smäll. 2 Cute And Charming varnade jag för som rensardrag för två veckor sen. Nu blir hon nog betydligt mer streckad än så. 6 Conrads Anette står perfekt inne. 2000kr mer intjänat så hade hon stått på 20 meters tillägg. 12 Staro OnYourMarks har skrällvunnit två raka V75 lopp och fått på sig mycket snabba cash hon hade dock fortfarande hamnat på 20 meters tillägget utan de 260K hon tjänat in på de senaste två loppen.

Avd 7, 2640m (Silverdivisionen): Vi har vant oss vid riktigt fina Silverdivisions lopp på slutet när firma Unico Broline, Phoenix Photo, Oscar L.A och 4 Guys Dream gått fram som skördetröskor. 1 Amalencius B.B är ny i silver och nu kommer det inte funka att vinna trots halvrisigt trav eller att bli buren av Örjan genom loppen. Han blir en av flera vid gardering men ingen förstahäst. Där landar jag nog på 9 Swagger som gjort två starter iår och Sandra brukar kunna ställa iordning sina hästar bra till Norrlandsomgångarna. Läget emot men de har å andra sidan 2640m på sig att hitta ut. 10 Digital Dominance går ner i klass efter att ha mött tuffa hästar i Örebro.

Summering

På förhand såg det värre ut vad gäller spelet. Nu valde man att flytta Kallblodsloppet från V75 kupongen vilket är synd i sig men både Månlykke och Don Fanucci är för bra favoriter för att det ska bli vettig utdelning eller ens betala ut femmorna. Tycker avd 2, 4, 6 känns som de har ordentlig skrällpotential så levererar nån av dem så kan vi nog få vettig utdelning även om Don Fannucci visar sig vara lika stenklar som han känns på förhand.

Bästa Spiken: Don Fanucci Zet (avd 3)

”Losecspiken”: 9 Swagger (avd 7)

Rensaren: Frozen A.F (avd 2)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *