V75 Gävle 21 Maj

Blev tyvärr favoritbetonat deluxe när firma Redén/Kilhström’s tre mest betrodda alla lyckas komma först över mållinjen. Jackpot på fem rätt så ny jacke till helgens omgång.

Om Gävle Travbana

Gävle är en av de banor jag gillar minst, mestadels pga. de ofta har väldiga problem att få till underlaget på alla årstider utom perioden maj-aug. Är alldeles för ofta det blir inställda tävlingar eller att favoriter väljer att stryka sig efter spelstopp pga. underlaget inte håller måttet. Hoppas banpersonalen är på bettet i veckan.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 178m

Tankar om omgången

Avd 1, 2140m Volt (Silverdivisionen): Rätt klen silveravdelning där tre hästar kunde hamnat i bronsdivisionen om de haft bättre startpoäng. Det märks att storkanonerna i silver är matchade för finalerna på Solvalla nästa helg. 3 Tale of Jacks känns som en klar kandidat till omgångens Losec spik. Blir per automatik en Losec spik eftersom det är voltstart och framspårshästar alltid missgynnas mer vid omstarter. Tale of Jacks anmäldes till avd 6 men kom inte med på startpoäng. Det säger lite om hur tränaren värderar formen. Garderar man så är 6 Vacqueyras intressant ifrån det perspektivet att det blir ett enormt kuskplus med Per Lennartsson upp i sulkyn men känns långsökt att han ska vinna kanske men Vacqueyras har skrällt tidigare.

Avd 2, 2140m Volt (Diamantstoet): Som vanligt den givna kandidaten till mest skrällvänliga loppet i omgången. Ston, Volt samt lärlingar upp i sulkyn. 4 Creme Brulee Font blir nog första valet baserat på senaste prestationen efter galopp samt att Lövdahl alltid kör henne. 12 Kia Ora hade varit stenklar med Oskar Kylin Blom i sulkyn. Han kör alltid för vinst i den här typen av lopp och skiter i vad som står på oddstavlorna. 14 La Plus Belle är tidig vid gardering. Andra starten hos David Persson och jag har en känsla av att Belle kommer gå framåt en hel del efter regibytet.

Avd 3, 1640m Auto (Klass II): Det här känns som ett lopp där det kan vara läge att försöka hitta en krypspik eftersom det är kort distans och kort upplopp på Gävle. Kan man förutspå loppets ledare/dödens/andra utvändigt så bör man kunna hitta en lämplig spik som inte blir sönderspelad. 5 Calamari är nog min spontana förstahäst. 8 Franklin Zet ska kollas på tidigt då Reden/Kihlström har uppvisning på banorna just nu. De blir dock överspelade av den anledningen också så desto bättre om man kan hitta en spik emot.

Avd 4, 2140m Volt (Dubbelcupen): Kul med ett kallblodslopp på kupongen. Jag gillar Dubbelcup upplägget där det blir lite klurigare beroende på proposition och tillägg. 3 Wolt känns väldigt kapabel. Norska kallblod som inte heter Odd Herakles blir alltid underspelade när de kommer till Sverige och tävlar så 6 Sylv Odin bör man kika lite extra på med tanke på springspåret på start. 7 Sör Tinder har en tendens att storskrälla när man minst anar det. På 20m tillägg står 12 Kong Henry som kommer ifrån ett stall med kanonform och Örjan upp istället för tränarkört (Jan Ove Olsen är grym som kusk men Örjan är Örjan).

Avd 5, 2640m Auto (Klass I): 6 Jello W har visat enorm kapacitet i lite lättare lopp men skillnaden mellan Klass II/Klass I brukar vara mindre än mellan Klass I/Brons så han kan vara ett alternativ till krypspik om han inte drar iväg på strecken. 11 Biscaia är anmäld här istället för Diamantstoet (avd 2) av nån anledning. Tufft att möta hingstar/valacker men första Magnus Djuse upp på ett sto ska man aldrig förringa.

Avd 6, 1609m Auto (Gulddivisionen): Sista uttagningsloppet till Elitloppet. 1 Beads har varit en riktig besvikelse hittills men har haft risiga spår 8 och 8 på sina första två starter i Norden. Tror personligen att 6 Brambling bör räcka till rätt bra här även om han hamnar utvändigt. 3 Gareth Boko vann det här loppet ifjol och man ska aldrig underskatta hästar som har den typen av historik. Jerry Riordan har dock haft ett väldigt dåligt år hittills men när det nalkas elitlopp brukar han kunna ställa iordning så att de åtminstone kvalar in.

Avd 7, 2140m Auto (Bronsdivisionen): Ett ganska skiktat bronslopp där det krävdes mer startpoäng för att komma med än i Silver varav tre bronshästar hamnade där istället. 5 Epimetheus och 8 Borups Tornado kommer köra vecka/vecka med detta lopp och brons finalerna på Solvalla nästa helg. De är väl också huvudet högre normalt sett men slänger ut en lillvarning för 6 Soul Tan där Hanna Forslin nu tagit över träningen. Hon skrällde med den som kusk på V75 i Bollnäs i Januari.

Summering

Var naivt att tro att det skulle skrälla förra veckan utöver Don Fanucci Zet. Den här omgången känns väldigt mycket intressantare på förhand. Bara att vi får 3 lopp med Voltstart ökar chansen avsevärt och det ser på förhand ut som bara en häst kommer bli riktigt hårt spelad (5 Epimetheus avd 7). Avd 2 och 4 känns skrällvänliga men även avdelning 3 och 5 känns som potentiella skräll lopp om man inte hittar kryp spikar.

Bästa Spiken: 6 Jello W (avd 5)

Losecspiken: 3 Tale of Jacks (avd 1)

Rensaren: 14 La Plus Belle  (avd 2)

Länkar till mina andelsspel för hela veckan hittas här

Tack för att ni tog er tid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *