Andelsspel V75 Kalmar 26 juni

V75 sommarcirkusen drar vidare från norr till söder. Dags för Kalmar som är en trivsam bana jag gärna skulle åka och besöka nångång. Jag har såklart kollat igenom startlistorna för att ge er några tidiga drag för kupongen. I Boden analysen var jag rätt ute med L.A Boko som var fullständigt överlägsen i rollen som omgångens bästa spik.

andelsspel

Banfakta Kalmartravet

Kalmar är en ganska normal bana men tycker att upploppet är mer ”skräll tillåtande” än andra banor med liknande mått. Sen har jag inte spelat tokmycket på Kalmar omgångar men har upplevt ett par skrälliga omgångar på V75. Kan vi få en ny Il Forte eller Bransbys Jukebox uppvisning. Noterbart är att Kalmar är en rätt bred bana jämfört med många andra travbanor. Detta underlättar för de sämre spåren (4 och 5) i voltstart.

  • Längd: 1000m
  • Upplopp: 207m
  • Bredd 1640m: 26m
  • Bredd: 2140m: 25,5m

Tankar om omgången

Avdelning 1, 2640m Volt (Klass I)

1 Baroncini Jet var mitt rensardrag till Mantorps V75 omgång 4 juni. Då slutade den knapp fyra bakom en annan skräll Draupner efter det gick han fint som tvåa i ett V64 lopp på Romme. Jernemyr/Sedström har bra form på hästarna just nu så Baroncini är tidig.

6 Fauntleroy gick senast ut i det kaosiga V4 loppet på Solvalla där Jonas Gylling ramlade ur vagnen och det blev ytterligare ett par omstarter. Den starten är bara att glömma.

9 Rossi Garline har tidigare storskrällt nu kommer den bli betrodd, största plusset på en Flemming Jensen häst är att vi får Erik Adielson istället för Flemming som är notorisk på att köra bort sina fina hästar emellanåt. Erik A satt i sulkyn när Rossi storskrällde på V75 i Halmstad.

Avdelning 2, 1640m Auto (Klass II)

5 Palmyra kommer bli hårt betrodd efter den fina insatsen på Tingsryd som tvåa efter Beatrice Trio. Man ska dock komma ihåg att det bara var ston i det loppet.

9 Real Scotch är en riktig unghästkanon med 6 raka segrar dock bara två som kommit iår. De här två kommer dra streck men den initiala tanken är nog kolla efter skrällar.

2 Franklin Zet har hamnat i Hanna Lärdekorpis regi från Daniel Redén. Han står bra inne i klassen och streckmässigt kommer han vara mer normalt spelad än om han fortfarande tillhört Redén och Örjan kört honom.

Avdelning 3, 2140m Auto (Stoeliten)

1 Iceland Falls går ner i klass efter att ha varit ute i Harper Hannovers under elitloppshelgen. Bör vara förstahäst i det här loppet om allt låter bra från tränarhåll.

Första motbud är 9 Digital Class som gick fint som 4 i Jämtlands Stora Pris mot de stora grabbarna.

6 Micro Vick är en potentiell storrensare som gick fint till slut i V75 på Mantorp där Margareta Tooma hade uppvisning. Nu Christoffer Eriksson upp som körde henne när hon storskrällde på V75 på Jägersro 5 januari. Dock enklare ston den gången (max 860k intjänat).

Avdelning 4, 2140m Volt (Diamantstoet)

Omgångens potentiella ”ta ställning” (spika eller gå kort) eller helgardering beroende på hur man vill ta sig an omgången. Nämner iaf 12 Queen Ligus som varit ute i riktigt tuffa sammanhang men samtidigt inte vinner ihjäl sig. Nästan pengarna tillbaka garanti på att hon hamnar på plats 13/19. Får hon rätt resa kan hon absolut spurta till slut.

Avdelning 5, 2140m Auto (Silverdivisionen)

Vi får ett med Silver mått mätt ganska öppet lopp efter att många av silverkanonerna gått upp i Guld.

5 Adde S.H är alltid intressant, tycker dock det är kuskminus med Johan Untersteiner istället för Sören Boel som oftast kört honom. Kan vara en riktig Losecspik.

11 Champ Lane är värst emot kapacitetsmässigt tillsammans med 10 Laradja Vrijthout som dock blandar och ger en del, gjorde ett kanonlopp på Solvalla emot lättare motstånd på Elitloppssöndagen.

9 Galantis blev det enormt skrik på i samband med V86:an på Tingsryd. Hästen är ju tyvärr notorisk på att vika ner sig. Känns som ett måste streck om man streckar på lite då det finns mycket kapacitet i honom.

Avdelning 6, 1640m Auto (Kalmarsundspokalen/Guld Divisionen)

Lottningen blev riktigt avgörande här när 8 Sweetman och 10 Click Bait drog riktigt tuffa spår sett till hur startsnabba de är.

På pappret ska 4 Racing Mange vara förstahäst på läget men han såg klen ut på Tingsryd, här måste man kolla vad Jocke Löfgren säger om formen.

10 Click Bait får ses som formkortet i loppet men är ju inte tokvan att gå bakifrån. Kan Lennartsson köra en kamikaze start från bakspår?

Nämner även första Magnus Djuse upp på 9 Antonio Tabac. Är väl långsökt att det ska gå men första Magnus upp brukar kunna ge riktigt bra effekt. Just nu på tisdag streckad till 0,82%.

7 Milligan’s School har tidigare kunnat sprattla till på somrarna men då har formen generellt känns lite bättre för Sveriges  sämst matchade guldhäst. Björn Goop upp!

Avdelning 7, 2140m Auto (Bronsdivisionen)

11 Charliebrown Effe kommer bli omgångens megalampa, man ska dock komma ihåg att han tjänat snabba cash och när han hade eriksgata på Solvalla under elitloppshelgen var det i klass I. Min upplevelse är att det ändå skiljer en del mellan klass I och Brons även om det här känns som ett ganska svagt bronslopp. Han fick iaf spår 11 och kanske man ska se det som en bra grej att det håler nere strecken. Charliebrown är en allround häst som visat att han inte bara behöver drömresor från spets för att vinna lopp.

6 Gerben står jättetufft inne men Hans Crebas är bra på att hitta scenarion där han kan skrälla med sina fina hästar. Skulle han lyckas spetsa och köra där till Charliebrown kommer och släppa till honom så kan det vara omgångens storsmäll.

Summering

Om Bodens omgång var en av de lättare på förhand så känns den här väldigt öppen och oviss. Krydda det med rejäl jackpot samt det faktum att det är en Örjanfri omgång. Han väljer att köra i Rättvik på lördagen men står över den här omgången av nån anledning. För mig är det megaplus då jag har en magkänsla att omgångarna när han inte är med öppnar upp sig jämfört med när han kan cherrypicka de bästa hästarna och köra som den världskusk han är.

Omgångens bästa spik: 11 Charliebrown Effe, avd 7

Omgångens Losecspik: 5 Adde SH, avd 5

Omgångens rensare: 3 Fauntleroy, avd 1

Mitt andelsspel till omgången hos MinAndel hittas här.

Jag har även öppnat upp en reducerad Jokerandel i mitt Tillsammans bolag. Den hittas här.

Stort tack att ni tog er tid!

/Joel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *