Andelsspel V75 Kalmar 26 Juni Sena Tanken

Kör en uppdatering inför V75 på Kalmar imorgon söndag då jag har tre andelsspel igång för första gången på ett tag.

Faktorer som talar för skräll(ar) i omgången

  • 2 lopp med voltstart, kom ihåg att Kalmars bana är bredare än snittet vilket underlättar för ”svåra” spåren 4 och 5.
  • Örjan Kihlström/Daniel Redén fritt. Jag har vunnit stort när Örjan bränt med Redén storfavoriter men det hör inte till vanligheterna. Normalt sett brukar Örjan ha show om han kommer till start på de lite mindre V75 banorna utanför de tre stora (Solvalla, Åby, Jägersro), speciellt om Daniel Redén också har hästar till start.
  • Värmen? Det kommer bli väldigt varmt på tävlingsdagen. Det borde underlätta för att få till banan bra även om det kommer gå åt en del vatten. Sen är hästarnas värmetålighet en betydande faktor där man tyvärr ofta får reda på det försent. Dvs när en betrodd häst visat sig inte klara av det och torskat. Men håll utkik efter tränare som påtalar att deras hästar klarar värmen bra. Det har Peter Untersteiner låtit oss få reda redan angående 5 Adde S.H i avdelning 5.
  • Skrällbanan Kalmar? jag har spelat relativt få V75 omgångar på Kalmar jämfört med många andra banor men min känsla är absolut att det brukar kunna skrälla till där. Senaste omgången från 5 mars så var det ingen som fick 7 rätt ”trots” att 79%aren Who’s Who vann sitt lopp.

V75 Kalmar Resultat

Min generella uppfattning om omgången är att lopp 4 och lopp 1 de som är högst sannolika för skräll. Mycket bygger på det enkla resonemanget att båda är lopp som körs i voltstart och efter 2-3 omstarter brukar man kunna jämna ut favoritskapet betydligt beroende på hur hästarna hanterat omstarterna.

Avdelning 2 (Klass II) är antingen eller. Finns stor chans att 5 Palmyra bara är bäst i det loppet, Joakim Löfgren låter väldigt optimistisk på förhand. Skulle hon komma bort så är 9 Real Scotch klar andrahäst bakom men är bara 4 år gammal och inte mött såhär rutinerat motstånd tidigare. Skulle dessa komma bort är det fullständigt vidöppet bakom.

Analys Avd 7

I min tidiga analys lyfte jag fram 11 Charliebrown Effe som omgångens bästa spik. Jag har definitivt reviderat den tanken ju längre veckan gått. Just nu är den streckad till 72,89% vilket framstår som lite obegripligt. Det är absolut en undantags häst att den står billigt inne i den klass den befinner sig just nu men nu ska den debutera för första gången i Bronsdivisionen från bakspår. Det finns mycket som skulle kunna krångla från det läget. Han har dessutom haft uppehåll sen Solvalla och detta kval lopp gäller för Åby meetinget vilket han har fler chanser att kvala in till. Jag skulle inte bli förvånad om kretsen till hästen kanske inte tycker det är årets viktigaste start speciellt efter att ha varit formtoppad (antagligen maxad) till Elitloppshelgen. Spelar man ett litet system och prompt behöver en tredje spik så kan man gå på honom då får man iaf lite spänning om man fortfarande lever inför sista avdelningen.

Jag rankar Charliebrown Effe absolut som etta på ren klass men tycker att man klarar sig väldigt långt på honom och två ytterligare streck. Tycker det låter mellan raderna att Hans Crebas vill köra i spets med 6 Gerben. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn första gången någonsin. Hans lär inte släppa när/om Charliebrown Effe kommer i tredje spår. Grundtipset är att Gerben kommer till ledning och att 1 Stenson hamnar i ryggledaren. Blir naturligtvis guldläge för Stenson om det blir tokkörning mellan Gerben och Charliebrown Effe med bra chans till lucka på upploppet. Baserat på den spetstriden så rankar jag Stenson snäppet före Gerben.

Andelsspel till omgången

Jag kör tre andelsspel till denna omgång eftersom spelvärdet ser väldigt bra ut på förhand. Vi har runt 27 miljoner extra i 7 rättspotten i en omgång som på förhand inte ser busenkel ut.

TravBurmans Tokladdade 15 andelar/150kr styck (Slutsålt)

Här kör jag samma spelstrategi som jag alltid gjort på Joel Burmans Lilla/Brasco Stipendiet hos mitt gamla ombud. Det har resulterat i ett par ”orimligt” höga vinster för systemstorleken men spelas också därefter med djärvare spikar eller till och med emotspik på en storfavorit. Drar mig inte för att plocka bort hästar i jämna garderingslopp för att få med ”omöjliga” hästar utan att helgardera. Försöker ofta hitta en ”orimlig” gardering. dvs strecka på i en avdelning där få andra gör det för att få med riktigt omöjliga streck. Här kan det mycket väl bli så att jag garderar stort i avd 2 och hoppas på att Palmyra och Real Scotch går bort sig då det blir vidöppet bakom till väldigt bra procent.

TravBurmans Behärskade 15 andelar/75kr styck

En mer sansad andel där jag inte försöker plocka ner månen i varje omgång. Jag kommer ta i beaktning vad jag anser skulle vara en mer ”normal” omgång och spela därefter. Garderar alltid upp de två lopp som jag på förhand anser vara mest skrällbenägna (kommer bli en hel del djupa diamantsto garderingar på denna framöver). I söndagens omgång har vi i nuläget 8 hästar i avdelning 1 och 11 hästar i avdelning 4. Så om sannolikheten slår in och vi får varsin 5% i dessa avdelningar så blir det absolut bra betalt om resten också sitter. När det gäller spikar har jag stor vana att syna storfavoriter och det kommer jag att göra även på den här andelen. Dvs jag spikar inte en superstreckad om jag anser att risken att den förlorar är för stor.

TravBurmans Joker 75kr styck (Just nu 18st sålda)

Ett reducerat system som spelas åt det Tokladdade hållet. Spelet läggs i min egen tillsammans grupp och jag spelar för de pengar som kommer in. Reducerar via Jokersystemet och siktar på att ligga runt 75-80% reducering. Om det blir en eller två renodlade spikar avgörs beroende på hur många andelar som säljs. Fördelen med att köra reducerat är att man kan spela betydligt större system än de matematiska som erbjuds hos Butiksombuden på ATG. Kruxet är naturligtvis att klara av de reduceringskrav man ställer på sitt system. I tillsammansgruppen lägger jag upp hur mina tankar går kring vilken sorts reducering jag funderar på att göra.

Hoppas det ger en bra bild hur jag tänker kring mina andelar. Rådet när man ryggar spelläggare är att hålla fast vid samma typ av andel en längre tid och känner man att det övertid inte ser så bra ut så är det bara att byta. Om någon har några frågor är det bara att ställa dem i respektive spelchat på varje system så svarar jag där.

Tack för att ni tog er tid! Ha en fortsatt trevlig midsommar helg!

/Joel

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *