Andelsspel V86 Podcast Vaggeryd 29 juni

Har fått äran av ”7 rätt en Travpodd” grabbarna att co-hosta deras V86 poddar framöver tillsammans med min ”Min Andel” kollega Joakim Eriksson som är en duktig travanalytiker. Det här kommer innebära att jag ändrar om innehållet i bloggen en smula. Vi spelar in V86 podden på måndag kväll och tänkte då även lägga ut en V86 analys i kortform här på bloggen där jag också länkar till podd avsnittet.

Mina V75 Tankar kommer hädanefter publiceras tidigast på torsdagar. Ni hittar podden för onsdagens V86 omgång från Vaggeryd i spelaren nedan.

Om Vaggeryd Travbana

Vaggeryd är en unik bana i Sverige eftersom den mäter 1004 meter vilket upptäcktes för nått år sen. Därför har distanserna korrigerats till lite uddare distanser än vad vi är vana vid normalt. Kortdistans som normalt mäts till 1640 meter mäts till 1646 på Vaggeryd. Det råder delade meningar huruvida hur avgörande spets är på Vaggeryd. Upploppet är 200 meter långt men många har magkänslan att många ekipage vinner från spets och att sista kurvan är besvärlig att ta mark i när man kommer från kön. Statistiskt så ligger dock Vaggeryd under spetsvinnar snittet men man ska komma ihåg att det körs få lopp på banan per år så statistik kan lätt bli missvisande.

Längd: 1004 meter

Upplopp: 200 meter

Om omgången

Förra veckan blev relativt lättlöst så vi får en fin jackpot krydda till den här omgången. 14 miljoner till en ensam vinnare är prognosen. Historiskt sett så betalar relativt lätta V86 omgångar rätt bra betalt när det finns jackpot så det gäller att inte krångla till det för mycket. Motsvarande omgång gick ifjol av stapeln 9 juni och då gav 8 rätt 29 134kr.

Omgångens Bästa Spik: 3 Cinderella Jet avd 6. Cinderella kommer bli väldigt hårt spelad men det känns ändå som den häst i omgången som har störst vinstchans. Bra framspår och står billigt inne i klassen då hon tävlat så mycket i Italien. Finns inga tendenser till att hon skulle vara galoppbenägen vilket naturligtvis ökar vinstchansen hon har dessutom gått tider som ingen annan är i närheten av. Går man emot så spelar man på att hon rest dåligt/är sjuk eller galopperar pga. extern faktor. Kommer säkert minska på strecken närmare spelstopp när storfräsarna ska gå emot till varje pris.

Omgångens Losec Spik: 10 Fighter Simoni avd 7. Min gissning är att många kommer strecka på rejält i det här loppet då det har karaktär av ett ”mini Harpers” men utan några vinnarmaskiner. Känns som väldigt jämna hästar utspridda över tre volter. Förstahäst för mig är Fighter Simoni som kommer ifrån stall i kanonform och med en väldigt duktig voltkusk i Carl Johan Jeppsson och har vana att möta tuffa hästar på V75. Överlag missgynnas hästar på tilläggsvolter mindre av omstarter än ekipage på start. Värst emot kapacitetsmässigt är 5 Arrivederci Face som är extremt galoppbenägen. Min gissning är att den får svårt att gå iväg felfritt vid en omstart.

Omgångens Rensare: 2 Miras Donatello avd 8. Alltid skönt när man har ett riktigt rensarbud i sista (just nu streckad till 3,96%). Rekordsänkte på 2140m vid senaste starten i Visby. Fortsatt barfota runt om och nu slänger man på amerikansk sulky också. Värst emot kapacitetsmässigt är såklart snedtravaren 9 Cobra som nu inte kan spåra iväg i eget majestät från ett framspår utan startar från torskspåret 9 och kommer för första gången behöva gå i ryggar i Sverige.

Mina andelsspel för omgången är som vanligt upplagda här. Bara nypa en andel om ni är sugna.

Tack för att ni tog er tid!

/Joel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *